miercuri, 25 mai 2016

Apa din Bragadiru e contaminată cu Amoniu şi nu este suficient de dezinfectată. O dovedesc analizele făcute în cadrul laboratorului de la Apa Nova Bucureşti



Apa din Bragadiru e contaminată cu Amoniu şi nu este suficient de dezinfectată. O dovedesc analizele făcute în cadrul laboratorului de la Apa Nova Bucureşti

Apa pe care o consumă populaţia din Bragadiru este otrăvită. Apa care ajunge la robinetele cetăţenilor care locuiesc în Bragadiru conţine o cantitate de amoniu care depăşeşte limita admisă şi nu este potabilă. Ea poate pune în pericol sănătatea tuturor celor care o consumă.
Apa  care curge la robinet în Bragadiru are o concentraţie peste limitele normale de Amoniu. Acest fapt a fost stabilit în urma unor teste la S.C Apa Nova Bucureşti S.A. – Direcţia Calitate şi Protecţia Mediului, Serviciul Control Calitate Apă Potabilă, Laborator Control Apă Potabilă. Analizele arată că s-au depăşit cu mult peste limitele normale, a concentraţiei de Amoniu. În plus, apa pe care cetăţenii din Bragadiru o ştiu drept apă potabilă şi o consumă fără să ştie că le poate pune în pericol organismul, nu este nici suficient de dezinfectată. Analizele vorbesc de la sine. E cazul  să tragem un semnal de alarmă! Primaria doarme? Ce-a facut primarul in aceasta privinta?
Din pricina condiţiilor necorespunzătoare ale apei pe care o beau românii, fără să ştie au fost afectate numeroase persoane. Apa poluată a făcut numeroase victime în România, în special în rândul bebeluşilor. Vezi cazul micuţului care a murit anul trecut la Galaţi. De asemenea, şi în 2014, 73 de copii din Iaşi, cu vârsta până într-un an, au ajuns în spital, din cauza apei înveninate cu substanțe toxice, pe care o beau în fiecare zi.
Claudia Patrascanu si bebele ei
Cine suferă cel mai mult
Cel mai grav sunt afectați bebelușii cu vârsta până într-un an de zile. De la apa în care sunt depășite concentrațiile de amoniu, nitrați, nitriți, clorați, bromați, se declanșează o boală numită methemoglobinemie acută infantilă și care afectează în special sugarii. Boala este caracterizată de o creștere anormală a concentrației sangvine de methemoglobină (metHb) care este o moleculă incapabilă să transporte oxigenul. Primele semne ale bolii sunt cianozarea copilașilor(culoare albăstruie), apoi lipsa poftei de mâncare, stare generală proastă, sângele devine ciocolatiu (acesta fiind un semnal de alarmă pentru primul cadru medical care încearcă să ia sânge copilului sau să-i pună o branulă).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu