miercuri, 26 octombrie 2016
FUEGO - ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ...
http://www.7life.ro/paul- surugiu-fuego-va-astept-in- decembrie-sa-va-cant-si-sa-va- povestesc-despre-zapezile-de- altadata/
miercuri, 6 iulie 2016
joi, 2 iunie 2016
miercuri, 25 mai 2016
Apa din Bragadiru e contaminată cu Amoniu şi nu este suficient de dezinfectată. O dovedesc analizele făcute în cadrul laboratorului de la Apa Nova Bucureşti
Apa din Bragadiru e contaminată cu Amoniu şi nu este suficient de dezinfectată. O dovedesc analizele făcute în cadrul laboratorului de la Apa Nova Bucureşti
Apa pe care o consumă populaţia din Bragadiru este otrăvită. Apa care ajunge la robinetele cetăţenilor care locuiesc în Bragadiru conţine o cantitate de amoniu care depăşeşte limita admisă şi nu este potabilă. Ea poate pune în pericol sănătatea tuturor celor care o consumă.
Apa care curge la robinet în Bragadiru are o concentraţie peste limitele normale de Amoniu. Acest fapt a fost stabilit în urma unor teste la S.C Apa Nova Bucureşti S.A. – Direcţia Calitate şi Protecţia Mediului, Serviciul Control Calitate Apă Potabilă, Laborator Control Apă Potabilă. Analizele arată că s-au depăşit cu mult peste limitele normale, a concentraţiei de Amoniu. În plus, apa pe care cetăţenii din Bragadiru o ştiu drept apă potabilă şi o consumă fără să ştie că le poate pune în pericol organismul, nu este nici suficient de dezinfectată. Analizele vorbesc de la sine. E cazul să tragem un semnal de alarmă! Primaria doarme? Ce-a facut primarul in aceasta privinta?
Din pricina condiţiilor necorespunzătoare ale apei pe care o beau românii, fără să ştie au fost afectate numeroase persoane. Apa poluată a făcut numeroase victime în România, în special în rândul bebeluşilor. Vezi cazul micuţului care a murit anul trecut la Galaţi. De asemenea, şi în 2014, 73 de copii din Iaşi, cu vârsta până într-un an, au ajuns în spital, din cauza apei înveninate cu substanțe toxice, pe care o beau în fiecare zi.
Cine suferă cel mai mult
Cel mai grav sunt afectați bebelușii cu vârsta până într-un an de zile. De la apa în care sunt depășite concentrațiile de amoniu, nitrați, nitriți, clorați, bromați, se declanșează o boală numită methemoglobinemie acută infantilă și care afectează în special sugarii. Boala este caracterizată de o creștere anormală a concentrației sangvine de methemoglobină (metHb) care este o moleculă incapabilă să transporte oxigenul. Primele semne ale bolii sunt cianozarea copilașilor(culoare albăstruie), apoi lipsa poftei de mâncare, stare generală proastă, sângele devine ciocolatiu (acesta fiind un semnal de alarmă pentru primul cadru medical care încearcă să ia sânge copilului sau să-i pună o branulă).
marți, 17 mai 2016
20 de ARTISTI PLASTICI PARTICIPA LA TABARA ARTA SI NATURA LA STRAJA
Departe de aglomerația de pe Valea Prahovei, stațiunea Straja din Hunedoara, plină de istorie, de locuri de vis, de culoare, de liniște și de energie, este gazdă, în această săptămână, pentru 20 de artiști plastici din România și Moldova. Invitați la a treia ediție a Taberei ”Arta și Natura la Straja”, organizată de Vila Alpin, pictorii vor imortaliza pe pânze peisaje din stațiune și le vor reuni într-o expoziție permanentă.
O parte dintre artiști se află deja la a treia participare la tabără, în timp ce alții sunt la prima vizită în stațiunea Straja, din inima Carpaților Meridionali. Cu toții redescoperă și descoperă cu încântare, în aceste zile, oaza de liniște unde se spune că se găsesc canale energetice legate de piramida energetică din Munții Retezat, considerată cea mai importantă din țara noastră. Pentru cei inițiați în aceste taine, locul este unul tămăduitor, iar pentru cei care nu știu să folosească energia Divină în acest scop, Straja este locul perfect pentru relaxare și inspirație.
Cei 20 pictori din Romania si Republica Moldova vor crea la unison, într-un spațiu rezervat artei, din incinta Vilei Alpin, tablouri inspirate de natura uimitoare din stațiunea Straja. ”Ne dorim să transformăm în tradiție această Tabără de pictură – Arta și Natura la Straja -, ajunsă deja la a treia ediție anul acesta. Evenimentul, sponsorizat de Vila Alpin și organizat în parteneriat cu ziarul Turism Club, este menit să atragă atenția publicului asupra minunatelor obiective turistice din zona Stațiunii și, în general, din județul Hunedoara”, a declarat Mihăiță Dumitrașcu, gazda manifestării.
Pictorii invitați sunt Mihai Boroiu, Rareș Kerekeș (din Sighișoara), Dumitru Nicolae Chilia, Gigi Coman, Marinela Dumitrescu, Dan Fântâneanu (Dafin), Radu Gheorghian, Radu Goia (din Sălciua, Alba), Mirela Hagiu, Lucia Juncu (din Chișinău), Emilia Marinescu, Paul Mecet, Laurențiu Midvichi, Minu Movilă, Constantin Tanislav, Cornel Vana (din Turda), Ami Vasilescu, Teodor Vescu și Teodor Vișan (din Galați). ”Tablourile pe care artiștii le realizează în cadrul taberei vor putea fi admirate de toți turiștii care se vor caza la Vila Alpin, pentru că picturile vor decora camerele, sala de conferințe și restaurantul unității de cazare, locația transformându-se astfel într-o expoziție permanent”, a spus Gisela Moldoveanu, pictor și coordonator al grupului de artiști.
Pe lângă sesiunile de lucru, participanții la tabără au programate plimbări pe traseele montane din stațiune, vizită Schitul Straja și la parcul de aventură.
Având în vedere multitudinea de obiective turistice din apropierea stațiunii, cei mai activi dintre turiști, fie ei copii veniți în tabere sau angajați veniți în team building-uri, au posibilități nelimitate de plimbare și de activități în aer liber, putând vizita Cetatea Deva, Mânăstirea Prislop, Castelul Corvinilor, Peștera Bolii sau Cheile Băniței.
Iată 10 atracții turistice importante din zonă:
– Mânăstirea Prislop – atrage mii de pelerini la mormântul părintelui Arsenie Boca.
– Cheile Buții, poartă de intrare în Parcul Național Retezat.
– Cheile Băniței, cu peisaje și căderi de apă spectaculoase.
– Peștera Bolii, amenajată cu poduri suspendate, cu legende străvechi și cu portretul Fecioarei Maria format în stâncă.
– Cetatea Dacică Bănița, deasupra peșterii, de mers doar cu ghid și echipament specializat de alpinism.
– Sarmizegetusa Ulpia Traiana, recent intrată pe Ruta Împăraților Romani, un loc unde încă se descoperă istoria.
– Zimbrii de la Hațeg pe care, dacă ai noroc, îi poți vedea atât în momentele lor de relaxare la umbră, cât și la plimbare.
– Palatul Huniazilor, impunător și plin de viață, datorită evenimentelor multiple ce au loc între zidurile sale.
– Valea Mării, cascadele și Sfinxul Lazărul, vizibil doar prin ochiul magic al aparatului de fotografiat.
– Cetatea Devei, considerată una din cele mai importante fortificații medievale din Transilvania.
Cât costă să mergi în excursie sau în tabără la Vila Alpin Straja
”Pentru cazare, trei mese pe zi și o gustare pe care li le asigurăm copiilor veniți în tabere școlare, costurile ajung la 85 de lei/ persoană/zi. Grupurile de peste 40 de persoane beneficiază de gratuitate la programul de aventură (escaladă, tiroliană și tehnici de supraviețuire). Pentru grupurile mai mici trebuie să se achite 200 lei/ zi”, explică Mihăiță Dumitrașcu, managerul Vilei Alpin Straja.
Potrivit acestuia, pentru excursii, tarifele pornesc de la 40 lei/ noapte de cazare și, respectiv, 70 lei/ două nopți de cazare, la care se pot adăuga diferite opțiuni de masă.
În cazul cazării pentru adulți, în vacanțe sau team building-uri, din martie până în octombrie cazarea costă 100 lei/cameră dublă, pe tot parcursul săptămânii. Apartamentele cu 4 locuri costă 150 lei/ zi, atât în timpul săptămânii, cât și în weekend. ”În fiecare sezon pregătim oferte atractive, care includ cazare, masă și excursii montane și le adaptăm fiecărui grup”, subliniază managerul alpinstraja.ro.
EXPOZIȚIE DE PICTURĂ PAUL SURUGIU – FUEGO – FLORI DE ROUĂ
Confluenţe Literare : EXPOZIȚIE DE PICTURĂ PAUL SURUGIU – FUEGO – FLORI DE ROUĂ: EXPOZIȚIE DE PICTURĂ PAUL SURUGIU – FUEGO – FLORI DE ROUĂ
Paul Surugiu Fuego va invita la prima sa expozitie de pictura!
Paul Surugiu-Fuego va avea prima expoziție de pictură denumită „FLORI DE ROUĂ”, eveniment ce are loc in perioada 1 – 10 iunie 2016 , la Casa de Licitații GOLDART din București. În premieră, interpretul Paul Surugiu își prezintă operele într-un cadru special, demonstrând astfel că nu doar muzica este cea care-l recomandă.
Arta plastică reprezintă pentru Paul Surugiu - Fuego un nou mod de exprimare și o posibilitate concretă de a ajuta. În luna octombrie 2015 lansa proiectul „ART BY FUEGO-ARTĂ PENTRU SUFLET”, o inițiativă care-și propune să sprijine marii artiști ai României, ajunși, din diverse motive, într-o situație dificilă, dar și tinerele talente.
Astfel, majoritatea fondurilor obținute din vânzarea picturilor realizate de Paul Surugiu merg către legendele României, dar și către tinerii care bat la porțile afirmării. În 8 luni, proiectul a făcut numeroase fapte deosebite, ajutând peste 40 de cazuri, printre care amintim artiști mari precum Ilie Micolov, Lucky Marinescu, Cornel Constantiniu, Aimee Iacobescu, Anca Pandrea, Elisabeta Preda, Petru Demetru Popescu, Ioan Voicu, Gheorghe Urschi și mulți alții.
Veți descoperi poezia tăcută a culorilor, într-un exercițiu de introspecție a artistului Paul Surugiu, care pictează cântece și ascultă povești ale picturilor. Colecția de față, „FLORI DE ROUĂ”, simbolizează formele naturii în starea lor imaginară, ca și cum ar fi originea a tot. Cu neclaritate, din culori multiple, începuturile parfumate, florile discrete, sub forma fragilă, ne dau avânt, ne sădesc bazele unor frumoase amintiri. Și chiar dacă cele de pe urmă nu se vor concretiza, florile vor fi mereu, cea mai frumoasă amintire, când o umbră va fi plăcerea. Cu romantism, tehnica lui Paul Surugiu ne introduce într-o poveste, multicoloră, difuză, care transmite sinceritate și onestitate din punct de vedere artistic.
“ Pictura e o terapie ce-mi dă putere. Expoziția „FLORI DE ROUĂ” este lumea mea de culoare, un univers paralel al activității mele. Pictura îmi arată că în artă nu există nicio regulă. Pot să mă joc cu forme, culori, idei. Mă relaxează și-mi dă posibilitatea de a găsi noi și noi simboluri. Mă împlinește, simt că mă deconectează de toată nebunia și vă încurajez și pe voi să faceți altceva atunci când aveți timp.
Am pus suflet în nașterea operelor mele și mă pot mândri cu niște timp investit cu folos. Cu pictura pot naște lumi noi, culori noi și știu că la un moment dat, una dintre creațiile mele va sta pe un perete și va fi admirată, nu neapărat pentru frumusețe, ci pentru sinceritatea și pasiunea puse în realizarea ei. “ ( PAUL SURUGIU – FUEGO )
Iubitorii de artă, oamenii ce-și doresc să sprijine acest proiect nobil, specialiștii dar și publicul larg căruia expoziția i se adresează în egală măsură sunt invitați să viziteze Casa de Licitații GOLDART din București, Str. I. L. Caragiale 7 bis, de pe 1 pe 10 iunie, după următorul program - de luni până vineri între orele 10.00 – 18.00, sâmbata:11.00 – 15.00. Intrarea este liberă. Pentru detalii intrați pe www.artbyfuego.ro, http:// goldart.ro/ , dar și pe paginile de Facebook ART BY FUEGO și Paul Surugiu – Fuego .
Abonați-vă la:
Postări (Atom)